Waarom een mystery guest inzetten?

Waarom een mystery guest inzetten?

Waarom een mystery guest inzetten? Mystery-visit.nl
Emma - Mystery-visit.nl

Geschreven door:
, 4 oktober 2021

E-mail Emma

De meerwaarde van een mystery guest

Vaak krijgen wij de vraag wat de meerwaarde van een mystery guest is. Wij brengen inzicht in bezoekbeleving. Belangrijke inzichten waarmee u het hospitality level binnen een organisatie naar een hoger niveau kunt tillen. Inzichten direct afkomstig vanuit uw doelgroep. Hoe beleeft mijn doelgroep de dienstverlening? En op welke manier dragen de medewerkers bij aan de totale klant- en bezoekervaring?

Mystery guests zijn mensen zoals u en ik. Mensen zoals we die allemaal iedere dag en overal tegenkomen, mensen zoals de bezoekers en klanten die ook in uw organisatie over de vloer komen. Hun feedback is eerlijk, goed onderbouwd en daarom waardevol. Een mystery guest geeft zijn feedback niet vanuit emotie maar vanuit professioneel vakmanschap. De juiste feedback helpt u verder het hospitality level naar een hoger niveau te tillen en daarmee nog meer het verschil te maken ten opzichte van de concurrentie.

Wat levert een mystery visit aan informatie op die u niet uit (online) reviews haalt?

Natuurlijk zijn online reviews waardevol, maar uit onderzoek is gebleken dat slechts de uitersten de moeite nemen een review te schrijven. Het zijn vaak de mensen die een buitengewoon goede ervaring hebben opgedaan en dit willen belonen met een review én het zijn vaak de mensen die een buitengewoon slechte ervaring hebben opgedaan. Deze groep vertegenwoordigt zo’n 20% van uw klanten en bezoekers. Van de overige 80% ontvangt u dus zeer weinig feedback, en juist het complete plaatje is van belang om het hospitality level hoog te houden.

Door gebruik te maken van mystery guests zet u in op een kwalitatief onderzoek met feedback rechtstreeks afkomstig van uw eigen doelgroep. Door binnen een gestelde termijn een x-aantal mystery visits te laten plaatsvinden voorkomt u dat het onderzoek een momentenopname wordt.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.